Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
Foto

Díky za článek i panu Bučkovi za příspěvek. To, co provádí ruská "armáda", je skutečně reliktem minulosti. Dobývání cizích území (to Rusko opravdu potřebuje při své geografické velikosti?), zabíjení domácích obyvatel, znásilňování žen a dětí, jejich odvlékání do vlastní země atd. Toto vše jsou středověké metody, které dnes již nic neřeší. Protože se to Rusku vrátí jako bumerang, země se stane na dlouhou dobu slušně řečeno nedůvěryhodnou, nikdo zvenku tam nedá ani rubl investice. Obyvatelé budou doplácet na absenci dnes již běžného sortimentu atd. Jak dlouho jim vydrží krmení, že bojují proti fašismu (což je samozřejmě nesmysl a mám za to, že běžně vybavený Rus to ví).

Není se třeba denně vymezovat nějakým máváním prapory. Stačí třeba přispět finančně na pomoc válkou zasažených, kteří jsou u nás. Přispět na zbraně pro urajinskou armádu. Nebo aspoň nekritizovat ty, kteří něco dělají.

6 0
možnosti

Opakovaně tvrdím, že dnes již válčí pouze blb. Válka je nesmírně riskantní - nákladná. Přinese pouze škody a nenávist. Za každou zemi, bojuje to cenné. Ekonomika, se všemi výrobky - vynálezy a patenty. Prostě vývoz zboží, k tomu turismus a nezbytná výměna studentů. Jako voj pak můžou sloužit max. cla. Dobrý příklad jedince - E. Muska a Kremelského řízení všeho ...

Rusko je zakleté - největší nepřítel sám sobě. Tradice výbojů, carismus a absence prvků. Doby, kdy z feudalismu skočili do socialismu. Nyní zase zvláštní úskok státního kapitalismu. Oligarchové si baží. Je dobře vidět, že jejich nesmírně bohatství, je předznamenalo - K chudobě. Obyvatelé z toho prakticky nic nemají. Země zároveň nenucena k inovacím NH - HDP na úrovni Itálie,neuvěřitelné. Podobně, že USA jsou 14x výkonnější ... !

Popsané je dávno známé. Putin vyhlašuje nekonečné programy blaha. Nic se nerealizuje, porodnost se nekoná, je odvracen další státní bankrot. Lidu je říkáno, že válka ještě neskočila, byť uplynulo 77 let. Mýtit fašismus - je nutné dále. V našich poměrech? Podobný vůdce, by byl odvezen Chocholouškem a léčen. Jinde zase veleben. Opravdu žasnu> Finsko do NATO, zřejmě i Švédsko. To už legendární Milouš Jakeš. Byl svého druhu - "Prozíravý a moudrý člověk". Pochopil, že je k ničemu. Stal reklamním předmětem Baumaxu - Doplňkem plotů. Vladimirovič ? I Ikeu mu zrušili. Asi se dá na vinařství. Vleze si, do nějakého sklípku - bunkru. I Podobně Sadám Husajn - vyloven z kanálu, jako krysa ... :-)

6 0
možnosti

Jak si autor představuje to vymezení se? Jako, že když každé ráno neflusnu 3x směrem k východu, neutřu zádel papírem s Putinovou podobenkou a hned v koupelně nepřipnu na holá prsa nejlépe, žluto-modrou mašličku, tak jsem kremlobot, putinovec, flastenec nebo aspoň sprostý podezřelý?

3 4
možnosti

Zcela bude stačit, když se na sociálních sítích nebude snažit relativizovat roli Ruska v současné válce a nebude hledat hledat hloupé argumenty na obhajobu jeho agresívní války proti Ukrajině. A takových lidí je zde pořád dost, včetně jednoho VIP blogera.:-/

2 0
možnosti

Já do Trondheimu:)))

1 0
možnosti

Takže stačí hřímat na internetu a jsem morálně na výši. ;-)

Kolik protiruských příspěvků je minimum, aby se člověk neocitl v hledáčku ministerstva pravdy? Kolik plusů a lajků konečně přesvědčí Putina, aby to vzdal?

Až se budou zase mlátit v Africe, budeme tvrdě odsuzovat agresora nebo nám to bude jedno? Kolik světové krve už vlastně máme na rukou svým pasivním postojem ke konfliktům?

Chtěla jsem tím říct, že situace není černobílá ani trošku a sepisování seznamů lidí válku neurychlí. Kdyby to bylo jednoduché, už dávno se bojuje u Moskvy.

Krev na rukou mají i světoví politici, kteří nechtěli po studené válce jaderné odzbrojení. Kvůli tomu jsme v této patové situaci.

3 7
možnosti
Foto

Které politiky ráčíte mít na mysli? Ukrajina se, bohužel, jaderně odzbrojila, a jak je vidět, byla to chyba. Víte, ono kdy odzbrojit, tak všichni. A co Čína, Pakistán ... Měla byste je všechny navštívit a přemluvit. :-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 940x
 

Kdo jsem ? Člověk. Někdy rapl a bručoun, ale srdcem demokrat milující svobodu, volnost a spravedlnost. Havlista nesnášející útlak a bezpráví. 

politika, ekonomie, mezinárodní vztahy, regionální rozvoj, společnost, kultura, divadlo a hudba, literatura a jídlo :)

Seznam rubrik